Hotel aux beaux rivages

  • fr
  • en
  • nl
  • de

Beschikbaarheid

Van
Tot
Check in: 14:00 - 18:00
Check out: 07:00 - 11:00
Ontbijt: 08:30 - 09:30
Gratis Wifi Restaurant Buitenterras Parking

Promoties

Hotel aux beaux rivages
14 rue des iles
6821 Lacuisine - Florenville

(+32) 61 31 12 35

(+32) 61 31 35 51
 

Historische in de Gaume

De burcht van Sedan

Deze burcht werd in 1424 gebouwd en is de grootste van Europa, met een totale oppervlakte van 35.000 m2 verspreid over 7 niveaus.Door zijn strategische ligging, aan de oostkant van Frankrijk, werd hij steeds vergroot en verstevigd door de familie La Marck, hertogen van Bouillon en prinsen van Sedan.


De burcht van Bouillon

Deze burcht is wel het oudste en interessantste overblijfsel van het Belgische leenstelsel, waarvan de huidige structuur voortvloeit uit grote werken uitgevoerd sinds de XVIde eeuw tot de Hollandse periode. Dit monument maakt deel uit van het geklasseerde erfgoed van Wallonië.


Archeiscoop van Godfried van Bouillon

Via de meest moderne en verrassende audiovisuele technieken, met speciale effecten, teksten en muziek die elkaar aanvullen...Het samenbrengen van al deze technieken en het ensceneren, zorgen ervoor dat u de eerste kruistochten beleeft in de voetsporen van Hertog Godfried van Bouillon, van Pierre D’Ermite en van duizenden mannen op weg naar Jeruzalem.


Het hart van de leien

De regio's Bertrix en Herbemont zijn ook bekend om hun leisteengroeven, die een bloeiende tijd kende op het einde van de XIXde eeuw. In Bertrix kan een oude leisteenmijn met audiovisueel parcours in verschillende talen, waaronder het Nederlands, bezocht worden. Het toont de werkomstandigheden van toen de mijn nog uitgebaat werd.


Het Europese biermuseum

 


Het boekendorp

Redu ligt in een heuvelachtige, bosrijke streek. Het is het paradijs voor liefhebbers van oude en nieuwe boeken, in alle talen en vormen. Bij Redu, in Transinne, ligt het Euro Space Center, waar ruimtevaart, astronomie, het zwarte gat, enz... aanschouwelijk worden voorgesteld. Jongeren kunnen er een meerdaagse cursus volgen om de ruimte beter te leren kennen.