Hotel aux beaux rivages

  • fr
  • en
  • nl
  • de

Beschikbaarheid

Van
Tot
Check in: 14:00 - 18:00
Check out: 07:00 - 11:00
Ontbijt: 08:30 - 09:30
Gratis Wifi Restaurant Buitenterras Parking

Promoties

Hotel aux beaux rivages
14 rue des iles
6821 Lacuisine - Florenville

(+32) 61 31 12 35

(+32) 61 31 35 51
 

Excursions en voiture

L'abbaye d'Orval

De abdij van Orval ligt op 10 km van het hotel. Om verschillende redenen is haar geschiedenis erg boeiend. In de loop der eeuwen bloeit de abdij, maar zoals zo vaak, afgewisseld met mindere momenten zoals tijdens oorlogen, tijdens plunderingen of door brandstichting door een hugenoot.

Een rondgang in de ruïnes uit de Middeleeuwen en uit de 18de eeuw kan bezichtigd worden; ze zijn nog steeds de moeite waard. Meer informatie kan verkregen worden in het hotel.

www.orval.beBasilique d'Avioth

Avioth is een klein Frans dorpje dat in de 12de eeuw leengoed was van het graafschap Chiny. Tussen 1225 en 1420 wordt hier een gotische basiliek gebouw ter ere van de wonderbaarlijke Maagd. Het werd een bedevaartplaats. In de 15de en 16de eeuw werd de basiliek verfraaid en in de 19de eeuw werd het gerestaureerd door Viollet-le-Duc. Het is een imposant gotisch monument. Avioth De basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Avioth, is een meesterstuk van de regio. Ze maakt indruk in een bescheiden dorpje van amper 300 inwoners. Het is een bedevaartsoord die de tijd trotseert.

Al 800 jaar wordt de Heilige Maagd vereerd. De inwoners begrijpen in feite niet goed de heisa rond deze reuze kerk en de toestromende pelgrims. Zij denken dat de duivel er wel eens zou kunnen achter zitten ! Meer info kan verkregen worden aan de receptie van het hotel.
 

www.avioth.fr

 

Fort de Fairmont

Het fort van Fermont, gelegen in Noord-Frankrijk, dicht bij de Belgische en Luxemburgse grenzen, maakt deel uit van de Maginotlijn. Het werd tussen 1930 en 1940 gebouwd, samen met andere forten van die lijn, om de Duitse aanvallen terug te dringen.

Onder het fort lopen meer dan 2 kilometer ondergrondse galerijen. Daarin bevonden zich de kazerne en de munitievoorraden. Boven de grond had men de bunkers en schiettorens. Vandaag kan het fort bezocht worden. U ziet er hoe de mannen in 1940 in dit fort leefden en werkten.
 

www.ouvragelaferte.fr

 

Fort de Villy la Ferte

Het fort van Villy la Ferté ligt in de Franse Ardennen tussen Carignan en Montmedy. Het was het laatste fort van de Maginotlijn dat op 19 mei 1940 door de Duitsers werd ingenomen.

Alle 104 Franse soldaten en officieren die het front verdedigden, stierven onder de kogels of door vergassing, omdat ze weigerden zich over te geven. Schiettoren voor twee verschillende wapens. Vraag onze receptie voor meer informatie.

 

Ville de Montmedy

Als vroegere hoofdstad van het graafschap Chiny, van 941 tot 1364, is Montmedy een zeer rijke architecturale stad op een burcht uit de 16de eeuw.

Karel V, Vauban en Séré de Rivières hebben ertoe bijgedragen om van deze stad een indrukwekkend oord te maken. Vestigingsmuren, grachten en onderaardse galerijen zijn er te bezoeken.U kan er de Sint Martinuskerk bezoeken, met zijn twee zustertorens.

Meer informatie krijgt u aan de receptie van het hotel.

www.montmedy.fr

 

Musée Gaumais

Dit streekmuseum werd in 1937 opgericht dankzij Edmond Fouss, leraar talen en aardrijkskunde in de normaalschool van Virton.

Hij werd vooral geboeid door de cultuur, de taalkunde, de volkenkunde, de aardrijkskunde en de etnografisch eenheid van de Gaume. Voor meer inlichtingen, contacteer de receptie van het hotel.

www.museesgaumais.be


Ville de Marvilles

De kenmerken van Marville zijn de Renaissancestijl, de vestingbouw en de gewelven. In de 16de eeuw kende het dorp een periode van bloei onder de Spaanse bezetting van de lage landen. Prachtige voorgevels van toentertijd rijke en edele lieden zijn er nog steeds te bewonderen. Verlaat het dorp niet vooraleer het Sint Hilaire kerkhof bezocht te hebben, via een mooie, schaduwrijke en met oude kastanjes beplante weg. Voor meer inlichtingen, contacteer de receptie van het hotel.

 

Ville de Torgny

Torgny is zeer gunstig gelegen tegen de zuidoostelijke helling van de vallei van de Chiers. Dankzij het zachte microklimaat en de uitzonderlijke aantal uren zonneschijn, kunnen hier wijndruiven gekweekt worden. Een belangrijke charme van Torgny zit in de kleur van de stenen en van zijn daken bedekt met Provençaalse dakpannen (type “Kanaal”). De helder gele kalkstenen, poreus en korrelachtig, bestaan uit schelpenscherven en kwartsgranen gecementeerd in calciet.

Deze droge, stenen muur leiden u doorheen de straten, langs landelijke, ruwe gevels, waar de arbeiderswoningen zich heer en meester tonen. Voor meer inlichtingen, contacteer de receptie van het hotel.

 

Ville de Saint Walfroy

In het merovingisch tijdperk, rond het jaar 585, kwam de Lombardische diaken Walfoy, leerling van St Martin de Tours, in het land van Yvois leven als een kluizenaar. De moderne kerk werd in 1957 herbouwd (architect M. Poirier), maar met behoud van het koor van de oude kerk. De buitenvorm doet denken aan een pelgrimstent. Binnenin doen de pijlers en het skelet denken aan de Ardeense bossen.